Naslovna Društvo Ruma – odluke Štaba za vanredne situacije

Ruma – odluke Štaba za vanredne situacije

0
Zgrada Opštine Ruma, foto Wikipedia

Juče je u Rumi zasedao i Štab za vanredne situacije Opštine Ruma koji je doneo niz preventivnih mera kojima se na lokalnom nivou želi sprečiti širenje korona virusa.

Kao što je ranije poznato škole i predškolske ustanove neće raditi do daljnjeg, a predsednik Mančić je napomenuo da počinje dezinfekcija svih objekata, te da će se po principu slučajnog uzorka vršiti kontrole.

Radno vreme ugostiteljskim objektima na teritoriji rumske opštine ograničeno je od 8 do 20 časova. U objektima neće moći boraviti više od 50 osoba istovremeno, a kao i sve mere i ovu će konstrolisati nadležne inspekcijske službe.

Javni prevoz će u narednom periodu obavljati po vikend režimu vožnje(subota), a prevoznici su dužni da, uz prisustvo opštinskih inspektora, obavljaju redovnu dezinfekciju autobusa. Takođe, broj putnika je ograničen do 50.

adno vreme Gradske pijace se ograničava do 13 časova. Takođe, akcenat će biti stavljen na higijeni i zaštitnim preventivnim merama.

Centar za socijalni rad, Dom zdravlja „Ruma“ i Crveni krst biće na usluzi svim građanima, posebno ugroženoj starijoj populaciji, bilo da je reč o zdravlju, lekovima, dopremanju hrane. Volonteri će dostavljati hranu korisnicima narodne kuhinje starijim od 65 godina, ali i mlađim građanima koji za time imaju potrebu.

Oformljeni su i opštinski kol centri (7-22 časa) 022/478-314 (Opština Ruma) i 022/471-699 (Centar za socijalni rad), a pozivom na pomenute brojeve građani se mogu obratiti za pomoć.

COVID 19 – Dežurstvo i informacije Dom zdravlja „Ruma“ 022/471-220; 022/470-322; 022/470-422; telefon za respiratorne infekcije 069/643-583, u vremenu od 7 do 19 časova.

P Komunalac je naložena dezinfekcija javnih površina.

Javna preduzeća i ustanove, Opštinska administacija poslaće radnike iz ugroženih grupa, hronične bolesnike na rad od kuća, a ista preporuka je upućena i privatnim firmama.

Radno vreme se neće skraćivati. Privreda takođe nastavlja sa radom, ali kao i svi moraće da obezbedi dodatne zaštitne mere i redovnu dezinfekciju prostora.

Rigoroznije mere su takođe moguće u slučaju širenja virusa.

Svi kulturni događaji u Zavičajnom muzeju, Kulturnom centru i Gradskoj biblioteci se do daljnjeg otkazuju.

Sportski događaji i manifestacije se do daljnjeg otkazuju. Sportski centar „Ruma“ započinje sveobuhvatnu dezinfekciju sportskog kompleksa. Rad svih teretana u opštini se zabranjuje.

Rumski vašar se do daljnjeg neće održavati, a poštovanje mera kontrolisaće inspekcijske službe.

Lica koja koja rade u inostranstvu pre putovanja moraju se obratiti zdravstvenim radnicima.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime