Naslovna Društvo Ruma: Održana CIX sednica Opštinskog veća

Ruma: Održana CIX sednica Opštinskog veća

0
Zgrada Opštine Ruma, foto Wikipedia

Na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća usvojeni su izveštaji o radu za 2019. godinu javnih preduzeća „Stambeno“ i „Gas – Ruma“(11,82% veći prihodi u odnosu na prethodnu godinu), Opštinske uprave, Opštinskog pravobranilaštva i Centra za socijalni rad.

Za nabavku protivgradnih raketa izdvojeno je 1.500.000 dinara, a one će biti raspoređene u 12 protivgradnih stanica na teritoriji naše opštine.

Veće je odobrilo pomoć Gorici Trkulji iz Žarkovca, čiji osmogodišnji sin od rođenja ima veliko oštećenje vida i kome je za školovanje potrebna nova Brajeva pisaća mašina. Za kupovinu biće izdvojeno 234.555,60 dinara.

Usvojen je i Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Ruma i Opštinskom pravobranilaštvu opštine Ruma. Osnovni razlozi za izmenu Pravilnika jesu potrebe organizacije posla i usklađivanje sa Zakonom o besplatnoj pravnoj pomoći.

Na sednici je obrazovano i Radno telo za upravljanje i kontrolu rada bazena u kupališnoj sezoni 2020. godine, kojim će predsedavati član Opštinskog veća zadužen za sport Aleksandar Bundalo.

Veće je podržalo Izmenu Plana javnih nabavki Opštinske uprave opštine Ruma za 2020. godinu, a data je saglasnost Opštinskom pravobranilaštvu na vansudska poravnanja. Za tri ujeda pasa lutalica oštećenima biće isplaćeno ukupno 70.000 dinara.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime