Naslovna Društvo Ruma: Održana sednica Opštine – odluke

Ruma: Održana sednica Opštine – odluke

0
Foto Ruma.rs

Većnici su dali saglasnosti na planove javnih nabavki Opštinske uprave opštine Ruma; Predsednika Opštine Ruma; Opštinskog pravobranilaštva opštine Ruma i Skupštine Opštine Ruma za 2020. godinu.

U ovoj godini iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 120 miliona dinara za izgradnju kotlarnice u naselju „Solidarnost“, isti iznos je obezbeđen i za rekonstrukciju ulica 15. maj i 15. avgust, a blizu 20 miliona dinara namenjeno je za povezivanje Putinaca i Donjih Petrovaca pešačko – biciklističkom stazom.

Većnici su usvojili i Zaključak o prenosu prava javne svojine bez naknade Policijskoj stanici Ruma, a rumskoj policiji je kupljen nov motor Honda vredan 749.000 dinara.

Usvojena je žalba Biljane Stanić (46) iz Malih Radinaca na Rešenje Odeljenja za društvene delatnosti i priznaje joj se pravo za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u iznosu od 220.000 dinara. Pošto je želja lokalne samouprave da svim parovima pruži mogućnost da putem vantelesne oplodnje dobiju potomstvo uskoro će biti načinjene i izmene u Odluci ko ima pravo na vantelesnu oplodnju.

Dušanu Kljajiću iz Rume za troškove lečenja kćerke odobrena je pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Usvojen je i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Godišnji program uređenja, održavanja i zaštite javnih zelenih površina na području naselja Ruma, a lokalna samouprava za tu namenu obezbedila je 17.000.000 dinara.

Izglasani su Zaključci o prenosu ulaganja u kapitalno održavanje objekta za obrazovanje OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ i OŠ „Dušan Jerković“.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime