Naslovna Vesti iz Srema Ruma: Održana sednica Opštinskog veća

Ruma: Održana sednica Opštinskog veća

0
Zgrada Opštine Ruma, foto Wikipedia

Rebalansom Programa poslovanja Javnog preduzeća za distribuciju prirodnog gasa „Gas-Ruma“ za period 01.01.2020. godine do 31.12.2020. godine, obezbeđene su pozicije u Programu za finansiranje izgradnje gasifikacione mreže za novu kotlarnicu, koja će biti izgrađena u naselju „Solidarnost“ kod rumskog Doma zdravlja.

Vrednost investicije je blizu tri miliona dinara, a pored gasovoda biće izgrađena i posebna merno regulaciona stanica za potrebe nove kotlarnice, kazao je Rada Maravić, direktor JP „Gas – Ruma“.

Maravić je rekao da će za investicije u 2020. godini ovo javno preduzeće izvojiti preko 66 miliona dinara od čega više od 20 za izgradnju gasovoda za industijsku zonu u Vognju.

Na sednici je usvojeno nekoliko planskih odluka vezanih za planove detaljne regulacije, kao i nekoliko odluka vezanih za rad Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma.

Veće je odbilo žalbu Nenada Radmilovića iz Hrtkovaca na Rešenje Komisije za izbor korisnika pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz dodelu paketa građevinskog materijala, jer je bio član porodice koja je 2011. godine ostvarila pomoć od UNHCR-a i Danskog saveta u iznosu većem od 184.000 dinara.

Fudokan karate reprezentativcu Srbije Branku Stanojeviću iz Grabovaca odobrena je novčana pomoć u iznosu od 100.000 za troškove učešća na Svetskom prvenstvu.

Odobrena je novčana pomoć Jovanu Jockovu, mladom rumskom stonoteniseru u iznosu od 50.000 dinara, za troškove nastupa na međunarodnim turnirima u Italiji, Mađarskoj, Češkoj i Rumuniji.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime