Naslovna Društvo Ruma: Održana V sednica Skupštine opštine

Ruma: Održana V sednica Skupštine opštine

0
Kulturni centar "Brana Crnčević" Ruma, foto Wikimedia

V sednica Skupštine opštine Ruma održana je u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Brana Crnčević“, a na njoj je usvojen Godišnji Program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Opštine Ruma za 2020. godinu.

Reč je o jednoj od najvažnijih tačaka koja donosi Skupština, a zbog kratkih rokova i saglasnosti resornog ministarstva koja je tek dobijena, sednica je zakazana za subotu, kazao je načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za agroekonomsku 2020-2021. godinu je 2.728 hektara i razvrstana je u 581 javno nadmetanje, od toga po pravu prečeg zakupa je opredeljeno 1.318 hektara po osnovu držanja životinja, po pravu prečeg zakupa na osnovu infrastrukture 433 hektara, a za besplatno korišćenje opredeljeno je 193 hektara(pre svega Poljoprivredna škola). Za davanje u zakup putem javnog nadmetanja opredeljeno je 783 hektara.

Odbornici su izglasali i Odluku o dodeli javnih priznanja i nagrada u 2020. godini. Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević podsetio je odbornike da je praksu dodele javnih priznanja lokalna sampuprava uvela 2017. godine- povodom Dana opštine i da je tako ispravljena jedna velika nepravda koju je rumska lokalna zajednica činila prema svojim istaknutim pojedincima i kolektivima, koji ulažu velike napore u unapređenje rumske Opštine.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime