Naslovna Kultura Ruma: Otvorena izložba „Kultura i mi“

Ruma: Otvorena izložba „Kultura i mi“

0
Zavičajni muzej Ruma, foto Wikipedia

U Zavičajnom muzeju Ruma, u okviru manifestacije „Muzeji za 10“, otvorena je izložba „Kultura i mi“, na kojoj su predstavljeni radovi korisnika Gerontološkog centra „Srem“i rumskog Dnevnog boravaka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju.

Tema ovogodišnje manifestacije je “Muzeji za jednakost: raznovrsnost i uključenost”, koja podstiče jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture, napominje Branislava Konjević, direktorica Zavičajnog muzeja Ruma.

„Po šesti put učestvujemo u manifestaciji, dakle od samog početka ove muzejske inicijative. S obzirom na to da imamo dve veoma značajne ustanove u našem gradu koje brinu o posebnim kategorijama ljudi, rešili smo da ih uključimo i u skladu sa temom ovogodišnjeg programa „Muzeji za deset“, napravili smo izložbu radova korisnika Gerontološkog centra „Srem“ i Dnevnog boravaka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju“, kazala je direktorica Zavičajnog muzeja, ustanove koja će danas biti nagrađena za najbolje realizovan program u 2019. godini, kada je reč o manifestaciji „Muzeji za deset“.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime