Naslovna Društvo Ruma: Podeljeni paketi antibakterijskog gela i zaštitne opreme, stižu i besplatni udžbenici

Ruma: Podeljeni paketi antibakterijskog gela i zaštitne opreme, stižu i besplatni udžbenici

0
Ruma, foto Wikimedia

Opština Ruma je juče svim školama na teritoriji naše opštine podelila pakete antibakterijskog gela, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

Škole na svojim pozicijama imaju određena finansijska sredstva za hemijska, dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu, na raspolaganju je i pomoć resornog Ministarstva, rekao je prilikom primopredaje predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. Međutim, kaže Mančić, Opština Ruma je tokom ove epidemije pomagala sve građane, deljena su dezinfekciona sredstva i zaštitna oprema po ulicama, objektima, po lokalima, kafićima, restoranima itd. i zato će lokalna samouprava sada da pomogne i sve škole.

Ovim gestom solidarnosti, napomenuo je Mančić, mi težimo da u što većoj meri predupredimo neke neželjene efekte koji verovatno mogu da se dese, a naš je cilj da se ne dese i da predstojeća školska godina bude bezbrižna.

Predsednik Opštine Ruma je izvestio direktore škola, obrativši se putem medija i roditeljima, da je lokalna samouprava privela kraju nabavku udžbenika koje će besplatno dobiti svi učenici osnovnih škola i da će isporuka knjiga po školama krenuti sredinom naredne sedmice.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime