Naslovna Vesti iz Srema Ruma: Realizacija kapitalnih projekata vrednih 470 miliona dinara

Ruma: Realizacija kapitalnih projekata vrednih 470 miliona dinara

0
Ruma, foto Wikimedia

Početak izgradnje kotlarnice na gas u naselju Tivol, realizacija druge faze uređenja centralnog gradskog jezgra, asfaltiranje važnih saobraćajnica, ravnomerno ulaganje u gradske i seoske mesne zajednice, uređenje parking prostora iza Robne kuće samo su neki od projekata koji su obeležili 2019. godinu.

Izgradnja kotlarnice u naselju „Solidarnost“ biće prvi veliki infrastrukturni projekat koji će se realizovati na teritoriji rumske opštine, a otvaranje tenderskih ponuda zakazano je za 13. mart.

Javno preduzeće „Gas – Ruma“ je već izmenilo Program poslovanja kako bi se izgradio gasovod i merno regulaciona stanica za potrebe pomenute kotlarnice.

Samo tri dana kasnije – 16. marta završava se i tender za rekonstrukciju rumskih ulica ulica 15. maj i 15. avgust. Opština Ruma je i za ovaj projekat izdvojila 120 miliona dinara sopstvenih sredstava, a Pokrajina će preko Uprave za kapitalna ulaganja APV ovaj projekat sufinansirati sa 200 miliona dinara.

Proceduru za još jedan značajan projekat lokalna samouprava će okončati u prvoj polovini godine. Reč je o nabavci besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola rumske opštine, za šta će biti izdvojeno više od 30 miliona dinara, što je, uz trogodišnji projekat besplatnog vrtića, jedna od inovativnih mera populacione politike u Rumi.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime