Naslovna Društvo Ruma – Vidovdanski sabor

Ruma – Vidovdanski sabor

0
Foto Ruma.rs

Tradicionalno u Gradskoj kući u Rumi pred najveći srpski praznik Vidovdan organizovan je prijem za članove „Akademije vidovdanskih vitezova srbskih“ i borce i porodice palih boraca na Paštriku i Košarama na Kosovu i Metohiji.

To je bila prilika da se održi sećanje na sve one koji su dali život i koji su se borili za očuvanje srpstva na Kosovu i Metohiji, kao i da se nikad ne zaboravi značaj Vidovdana koji je srpski i duhovni i svetovni praznik. Gramatu kao znak zahvalnosti u ime Opštine Ruma su primili Stevan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Ruma i Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave Ruma.

Statue su dodeljene i Davoru Štefaneku(statua uručena njegovom bratu), reprezentativcu u rvanju i predsedniku Sportskog saveza Srbije, vojniku Darku Trifunoviću Anđelkoviću koji je naglasio da je svojevremeno ćutanje države o Košarama, teže palo mladim borcima, nego sam rat. Priznanje je uručeno i kapetanu u penziji Saši Petroviću Mambi, potpukovniku u penziji Dragutinu Dimčevskom i brigadnom generalu Stojanu Konjikovcu. Priznanje je dobio je pesnik Aleksandar Nikolić – Srpski vuk.

(ruma.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime