Naslovna Društvo Slavica Kaplarski: Moj rad je moja reklama

Slavica Kaplarski: Moj rad je moja reklama

0
Slavica Kaplarski, foto fejsbuk

Laćarak je selo sa velikim brojem stanovnika. Svako od njih se manje ili više dobro snalazi u sferi posla koji obavlja, a broj delatnosti kojima se Laćarci bave je teško izbrojati.

Bez obzira na veliku ponudu garderobe, na ogroman broj butika, second hand prodavnica, robe na pijacama i vašarima zanat koji je uvek aktuelan, pogotovo kod ženskog dela populacije je krojački zanat. Iz tog razloga kontaktirali smo kako smo čuli jednu od omiljenih krojačica u Laćarku, mlađima poznatu kao tetka Slavica, a širom sela po imenu i prezimenu , Slavicu Kaplarski koja je sa nama podelila neke njene početke, prednosti i mane posla kojim se bavi ali i zadivljujući broj garderobe koju je stvorila.

Koliko dugo se bavite krojačkim poslom, kada ste zapravo uvideli da ste talentovani i sposobni za nimalo lak posao?
– Ovim poslom se bavim punih trideset godina . Odrasla sam uz mašinu za šivenje, ali nisam šila. Uvek mi je nekako bila u videokrugu i izgleda da je samo bilo pitanje kada ću sesti za nju i početi svoj samostalan rad. Za moje početke bavljenja ovim poslom je kriva moja majstorica jer mi nije sašila na vreme željenu haljinu.


Kako su izgledali Vaši počeci?
– Moj početak je vezan za dečiji butik „Bambi“ i slinganje kragni i miljea, u to vreme izuzetno popularnih. Tako sam „uplovila“ u svet krojačkog zanata.


Šta najviše šijete, da li znate okviran broj što maturskih, što drugih haljina koje ste sašili?
– Šijem uglavnom komplete (sakoe, pantalone, suknje) i haljine. Godišnje bude sigurno preko stotinu haljina, ne računajući ostale odevne predmete, pa kada bi to sve sabrali došli bi zaista do ogromne brojke.


Da li šijete isključivo žensku garderobu, ili i mušku?

– Moj rad je vezan isključivo za žensku garderobu, to je nešto u čemu uživam i što me ispunjuje.


Koje su prednosti, a koje mane Vašeg posla?
– Prednosti mog posla su kreativnost, posao je krenuo iz hobija, sama odredjujem svoje radno vreme, a mane konkretno vezane za složenost u radu sa ljudima (npr. nekada ne umeju da objasne šta tačno žele I kako da im stoji garderobe što ume da bude zaista iscrpljujuće.).


Na koji način zainteresovani za Vaše usluge mogu da Vas pronađu?
– Zainteresovani me uglavnom pronadju putem preporuke. Moj rad je moja reklama.

(Laćaračke vesti)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime