Naslovna Sport Bata Vukolić – nekada sjajni bokser, danas ponosni deka

Bata Vukolić – nekada sjajni bokser, danas ponosni deka

238
0
Bata Vukiolić, foto Laćaračke vesti

Današnja priča je o Laćarcu Bati Vukoliću, čoveku iz naroda, dobro poznatom u svom mestu a i šire.

Međutim, malo je onih koji znaju za njegove vrhunske rezultate koje je postizao kao mladić upravo u boksu.

Tokom svoje bokserske karijere imao je oko 80 borbi sa impresivnim procentom uspešnosti od čak 90%. Boksom je počeo da se bavi 1978. godine sa šesnaest godina. Kao sedamnaestogodišnjak 1979. uspešno je prošao specijalni lekarski pregled i stekao
pravo da nastupa u seniorskoj kategoriji.

Na omladinskom prvenstvu Vojvodine 1979. godine osvojio je bronzanu medalju u bantam kategoriji. Izvršni odbor takmičenja ga tada nagrađuje kao izuzetno talentovanog boksera i šalje na državno prvenstvo. Iste godine na omladinskom prvenstvu Jugoslavije u Puli osvaja treće mesto i bronzanu medalju.

Na drugom po redu memorijalnom turnir “Ivan Pelikant” 1980. godine Vukolić je proglašen za najmlađeg pobednika. Na tom turniru se takmičio u muva kategoriji. Na trećem memorijalu bivšeg trenera “Ivan Pelikant” dobija priznanje kao najborbeniji bokser.

Deset dana nakon toga boksovao je za mladu reprezentaciju Jugoslavije u Izmiru u Turskoj gde je osvojio bronzanu medalju. Tokom svoje karijere je osvojio niz medalja i priznanja. Imao je čast da u istoj ekipi BK “Vojvodina” nastupa sa braćom Kačar, legendama boksa u bivšoj Jugoslaviji.

Milomir je danas penzioner, otac dvoje dece i ponosni deka malog Uroša.

(Srem Portal/Laćaračke vesti)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime