Naslovna Sport Sremska Mitrovica: Održano Prvenstvo Srbije u atletici za mlađe pionire

Sremska Mitrovica: Održano Prvenstvo Srbije u atletici za mlađe pionire

81
0
Foto: AK Srem

U nedelju 21.juna u Sremskoj Mitrovici je održano Prvenstvo Srbije u atletici za mlađe pionire, uzrast dece ispod 14 godina.

Nastupilo je oko 300 takmičara iz 43 kluba u Srbiji. Atletičari AK “Srem” osvojili su tri medalje.
Najuspešniji je sa dve osvojene medalje bio Lazar Đaković. U disciplini bacanje vorteksa osvojio je srebro rezultatom 53,92m dok je u trci na 60m sa rezultatom 8,08s imao treće vreme u kvalifikacijama da bi nakon jednog sata u finalu potvrdio treću poziciju sa nešto lošijih, 8,15s. Lazar je pokazao da je pravi borac, na dva fronta se uspešno nosio sa izazovima i zaslužuje sve čestitke.

Iva Bežanović je takođe u vorteksu osvojila srebrnu medalju i to hicem u poslednjoj seriji i novim ličnim rekordom koji sada iznosi 50,19m. Od početka se “mučila” imala dva loša hica prouzrokovana lošim spravama i klizavom podlogom, ali je smogla snage da iskoristi poslednji hitac i zasluženo stane na drugo postolje.

Nastup Teodore Čonić je bio ceo u znaku broja 5. Najpre je u kvalifikacijama na 60m trčala lični rekord 8,55s a potom bila peta u finalu sa još jednim ličnim rekordom od 8,50s. U skoku u dalj iz zone odskoka je ponovila daljinu od 5,05m, svoj najbolji rezultat sa februarskog dvoranskog prvenstva što je ovoga puta bilo dovoljno za peto mesto. Konkurencija je bila izuzetno jaka i ova pozicija je za svako poštovanje. Iako bez medalje, odlična 5.

U trci na 800m vrlo dobre su bile na šestoj poziciji Katarina Škorić, odnosno na sedmoj Teodora Joksimović. Obe su trčale svoje lične rekorde i pored toga što nisu stigle do pobedničkog postolja zaslužuju sve pohvale za borbenost u izuzetnoj konkurenciji. Katarina, koja je još dve sezone mlađa pionirka je 800m istrčala za odličnih 2:30,80 dok je Teodora odlično trčala sve do poslednjih 50m ali takođepostigla sjajan rezultat 2:31,41.

Deseto mesto su osvojili Lena Božović u bacanju vorteksa (33,77m) i Marko Lukač na 200m (28,64s). Marko je i na 60m bio sjajan sa novim ličnim rekordom 8,73s. Petnaesta na 200m od čak 75 takmičarki bila je Iva Skakić u trci na 200m sa 29,15s.

Solidne rezultate i plasmane ostvarili su i Lena Milinković, Miona Maksimović i Žarić Tara.
AK “Srem” može da se pohvali sjajnom generacijom 2007./2008. godišta, veoma su vredni, borbeni i talentovani i može se reći da će se za ove dečake i devojčice tek čuti.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime