Naslovna Društvo Sremska Mitrovica: Zamenjena gradska rasveta

Sremska Mitrovica: Zamenjena gradska rasveta

0
policija,-sremska-mitrovica-jpg

Gradska rasveta

U gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici organizovan sastanak primopredaje projekta povodom implementacije zamene javne rasvete na područiju Grada Sremska Mitrovica i Javno privatnog partnera. Od avgusta meseca kada je počela realizacija ovog projekta zamenjeno je oko 9.700 svetiljki, novim led sijalicama.

Uspešno je završena zamena starog i neefikasnog osvetljenja savremenim svetiljkama sa led tehnologijom na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ukupno je zamenjeno oko 9.700 svetiljki, na teritoriji grada i okolnih sela, a ovom investicijom direktno se utiče na uštedu električnoj energiji i do 70%. Kako su rekli iz gradske uprave, cilj ovog projekta je pre svega modernizacija, racionalizacija javne rasvete ali i zaštita životne sredine.

policija, sremska mitrovica jpg

MUP

Ugovor o projektu zamene javne rasvete na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, postpisan je između grada i javno privatnog partnera u maju ove godine na period od 13 godina. Danas je potpisna primopredaja radova, a ostalo je još oko 85 svetiljki koji će se zameniti do kraja godine, na mestima gde je to potrebno, ističu izvođači radova

Takođe se navodi, da su troškovi električne energije stare javne rasveteiznosili oko 40 miliona dinara, dok je za održavanje izdvajano oko 15 miliona dinara, a da će se novim sistemom javne rasvete uštedeti 3 puta na električnoj energiji, te će troškovi iznositi ukupno oko 13 miliona dinara, a održavanje istih će se svesti na minium. Razlika u uštedi će se iskoristiti za novu investiciju koja će u narednih 13 godina pokazati svoje efekte.

RTV

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime