Naslovna Vesti dana Sremska Mitrovica: Zatvoren Erazmus + projekat Ekonomske škole “9.maj“

Sremska Mitrovica: Zatvoren Erazmus + projekat Ekonomske škole “9.maj“

0

Sremska Mitrovica. 09.09.2020. godine je zatvoren Erazmus + projekat Ekonomske škole “9.maj“ koji je trajao 12 meseci.

Partner u projektu im je bila srednja stručna škola „Agrupamento de Escolas de Barcelos“ iz Portugala. Glavna aktivnost ovog projekta je bila radna poseta direktora škole i tri nastavnika stručnih predmeta za smerove ugostiteljski tehničar i kuvar. Cilj ove posete, koja je trajala 5 radnih dana, je bio da direktori i nastavnici vide kako je organizovan rad u partnerskoj školi, koje metode na časovima koriste njihove kolege, na koji način se sprovodi praktična nastava za učenike i da ono što smatraju značajnim i novim prenesu svojim kolegama i koriste u svom budućem radu. U toku posete su prisustovali časovima svojih kolega i svakodnevnim aktivnostima direktora škole. Imali su priliku da razmene iskustva i mišljenja sa svojim portugalskim kolegama i da razgovaraju sa učenicima. Posetili su objekte u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu i upoznali se sa načinom organizovanja iste.
Upućeni su u metodologiju rada sa učenicima sa posebnim potrebama pošto škola partner tome posvećuje veliku pažnju i ima značajno iskustvo.

Pored ove aktivnosti svakodnevno su u poslepodnevnim časovima organizovne posete okolnim gradovima Braga, Porto i Viana do Kaštelo, predstavljanje zemalja učesnica kroz tradicionalnu kuhinju, razmena iskustva i druženja sa kolegama iz partnerske škole.Jedna od značajnih koristi ovog projekta je i povezivanje Ekonomske škole sa drugim školama u Evropi. Partnerska škola iz Portugala ima desetogodišnje iskustvo u radu na projektima i jedan od rezultata ove uspešne saradnje je i to da od ove školske godine Ekonomska škola učestvuje kao partner u dva strateška Erazmus + projekta u kojima su koordinatori dve srednje škole iz Španije. U ovim projektima učestvuje po četiri, odnosno pet škola iz različitih evropskih država, traju dve godine i u aktivnostima i razmeni će učestvovati i učenici i nastavnici škole. Ekonomska škola uspešno nastavlja da širi mrežu svojih kontakata i ostvaruje saradnju sa školama u Evropi i time omogućava svojim učenicima i nastavnicima da steknu nova iskusva i unaprede svoj rad.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime