Naslovna Crna hronika U 2020. godini zaplenjeno 7,6 tona narkotika u Srbiji

U 2020. godini zaplenjeno 7,6 tona narkotika u Srbiji

0

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija u ovoj godini zaplenila oko 7,6 tona narkotika, a da je samo u poslednjih mesec dana u više akcija zaplenjeno 800 kilograma.

Od 2016 godine zaplene narkotika su značajno podignute, a u akcijama u kojima je na međunarodnom nivou učestvovala srpska policija oduzeto je blizu šest tona droge“, rekao je Rebić za Pink.

Govoreći o nedavnom hapšenju Darka Eleza, Rebić je naveo da je policija duže vreme opservirala i pratila kretanje Eleza, koji je po izlasku iz zatvora u Srbiji nakon odsluženja sedmogodišnje kazne, pokušao da nalegano stečen kapital opere kroz preduzetničku firmu koju ima.

„Imali smo ozbiljna saznanja o njegovom delovanju preko Drine, u Republici Srpskoj, i kada su se, uz pomoć policije Republike Srpske, stekli uslovi krenuli smo u realizaciju hapšenja“, rekao je Rebić istakavši da je Elezovo hapšenje dobar rezultat i pokazatelj ozbiljnosti namere države da se obračuna sa mafijom.

Osvrnuvši se na nedavno usvojene izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije, Rebić je apelovao na sve policijske sindikate da počasne članove, kojima su u ranijem periodu izdavali značke koje vizuelnim identitetom podsećaju na službene, obaveste da ih vrate i unište, jer će im u suprotnom značka biti oduzeta i oni prekršajno gonjeni.

„Novčana kazna za građanina koji koristi značku koja vizuelnim identitetom podseća na službenu je od 100.000 do 150.000 dinara, a za pravno lice koje proizvodi i stavlja u promet ovakvu značku od 1,5 do 2 miliona dinara“, rekao je direktor Rebić.

On je istakao da je lažnih policijskih znački jako malo i da su najčešće bile u upotrebi značke koje su izdavali sindikati ili druga pravna lice koje su sličnim vizuelnim identitetom stvarali privid da je reč o policijskom službeniku.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime