Naslovna Crna hronika Uhapšen državni sekretar!

Uhapšen državni sekretar!

0
Uhapšen, ilustracija, foto pixabay.com

U nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u PD „Infrastruktura železnice“ a.d, danas je uhapšeno pet osoba.

Među njima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M.P, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD „Infrastrukture železnice“ M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. „uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

U narednih 48 sati, lica će biti privedena i saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Da podsetimo, u januaru je uhapšen i M.J, direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije zbog primanja mita u službenim prostorijama u iznosu od 10.000 evra.

(RTV/Mondo)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime