Naslovna Crna hronika Uhapšeno devet članova međunarodne kriminalne grupe zbog trgovine drogom

Uhapšeno devet članova međunarodne kriminalne grupe zbog trgovine drogom

0
POLICIJA
Straivčno ubistvo kod Sremske Mitrovice, ilustracija, foto pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u zajedničkoj akciji sa policijama i tužilaštvima Hrvatske, Slovenije, Holandije, Švajcarske, Austrije i Nemačke uhapsili su devet članova organizovane kriminalne grupe i još četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su državljani Republike Hrvatske: S. P. (1962), koji je organizator kriminalne grupe, M. P. (1986), S. B. (1968), D. B. (1995), J. K. (1981), D. S. (1967) i Ž. B. (1970), kao i slovenački državljani D. Ž. (1986) i B. T. (1974).

Oni se terete da su se bavili transportom i distribucijom opojnih droga iz Holandije u zemlje Zapadne Evrope, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, kao i da su se bavili prodajom narkotika na teritoriji Republike Hrvatske.

Policija je u ovoj akciji zaplenila devet kilograma kokaina, 4,2 kilograma amfetamina, tri litra baze za proizvodnju amfetamina, oko 6,4 kilograma marihuane i oko 30 kilograma takozvanog „miksa“ koji služi za uvećanje mase narkotika. Takođe, policija je zaplenila i tri luksuzna vozila sa posebno izrađenim prostorom za skladištenje narkotika.

Inače, u prethodnom periodu, uhapšene su još četiri osobe koje su, kako se sumnja, kupovale drogu od članova ove organizovane kriminalne grupe ili su koristili njihove usluge.

Tom prilikom, u Švajcarskoj i Austriji su uhapšeni srpski državljani B. H. (1974) i A. M. (1977), u Sloveniji je uhapšen srpski državljanin D. M. (1976), dok je hrvatski državljanin J. Ž. (1982) uhapšen u Hrvatskoj.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime