Naslovna Društvo VAKCINA COVID 19: PRIJAVA ZA VAKCINACIJU KORAK PO KORAK

VAKCINA COVID 19: PRIJAVA ZA VAKCINACIJU KORAK PO KORAK

2
covid-fajzer-vakcina
reuters
Covid vakcina
ZAINTERESOVANI za vakcinaciju protiv korona virusa u Srbiji od danas se za vakcinu mogu prijaviti preko portala eUprava – www.euprava.gov.rs.

Vesti-dana-korona-vakcina

Da biste pokrenuli ovu uslugu nije potrebno da budete registrovan korisnik Portala eUprava. Formular za prijavu je dostupan na ovom linku.

Evo kako to izgleda korak po korak:

1. Prvo uđete na sajt eUprave (www.euprava.gov.rs).

2. Zatim u gornjem levom uglu kliknete na odeljak Usluge.

3. Izaberete kategoriju zdravlje.

4. Zatim kliknete podkategoriju KOVID 19.

5. Kada uđete u tu podkategoriju, izaberite odeljak „Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv KOVID-19“.

6. Tada će se pojaviti tekst, a omogućen je tonski zapis.

U ovom delu se objašnjava kako se popunjava upitnik, kao i da se popunjavanjem jednostavnog upitnika iskazuje interesovanje da primite vakcinu protiv COVID-19. Ističe se da se popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne daje saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje. Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara i ukoliko se odlučite da se vakcinišete taj dokument ćete tamo potpisati.

7. Zatim na istoj strani, nakon što ste pročitali ponuđeni tekst i pravila, kliknete na zeleno polje u levom gornjem uglu „Pokreni uslugu“.

8. Na sledećoj stranici vam se pojavljuje pravougaonik, takođe zeleni, sa „Podnesi zahtev“ . Kliknite na njega.

9.  Klikom na „podnesi zahtev“ dolazite do upitnika. U njemu navodite državljanstvo, JMBG broj, ime i prezime, adresu elektronske pošte, broj mobilnog telefona, brog fiksnog telefon i odabir lokacije gde želite da primite vakcinu.

10. Takođe, na istoj strani, izjašnjavate se da li želite da primite bilo koji tip vakcine za koji Agencija za lekove i medicinska sredstva potvrdi bezbednost, efikasnost i kvalitet i izda dozvolu za upotrebu leka, ili isključivo vakcinu određenih proizvođača za koju je, takođe, Agencija potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izda dozvolu za upotrebu leka.

11. Ukoliko se odlučite za drugu varijantu, ponudiće vam se 5 vakcina, a vi treba da izaberete koju biste želeli:

a) Pfizer-BioNTech

b) Sputnik V

v) Sinopharm

g) AstraZeneca

d) Moderna

12. Zatim je potrebno da odgovorite da li imate neko od specifičnih oboljenja, a ukoliko ih imate, potrebno je da označite neke od navedenih.

13. Za kraj, potrebno je i da se izjasnite da li zbog zdravstvenih problema ne možete da izlazite iz kuće ili stana.

14. I dolazite do kraja, kada je na ovoj istoj stranici potrebno da kliknete zeleno polje u donjem desnom uglu „podnesi zahtev“, ili crveno „odustani“.

  • Mejl i kontakt telefon je neophodno ostaviti, kako bi nadležni putem mejla i SMS poruke mogli da kontaktiraju i jave termin vakcinacije,
  • Nakon što se uspešno popuni upitnik, na mejl i putem SMS poruke građani dobijaju potvrdu sa detaljima,
  • Nakon što se iskaže interesovanje, putem mejla i SMS-a, građani će biti obavešteni o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Insitut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Kako ćemo znati kada je naš termin za vakcinaciju?

– Nakon što iskažete interesovanje, putem imejla i SMS-a bićete obavešteni o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije a koji definiše Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Da li možete da popunite upitnik i za bliže članove porodice?

– Da, ovaj upitnik možete da popunite i za bliže članove vaše porodice. Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član vaše porodice nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu saopštila je da je ovo prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Insitut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović“ Batut.

Oni su naveli i da od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Kovida-19.

Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice. Potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kojeg popunjavate uslugu, nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Novosti

Vesti dana korona

2 KOMENTARA

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime