Naslovna Društvo Vojvodina: Povećan broj zaraženih koronavirusom, epidemiološka situacija pod kontrolom

Vojvodina: Povećan broj zaraženih koronavirusom, epidemiološka situacija pod kontrolom

0
Koronavirus , Covid-19

Na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u prethodnih nekoliko dana je povećan broj zaraženih koronavirusom.

Trenutna epidemiološka situacija je pod kontrolom, ali je poštovanje mera zaštite neophodna. Trenutno se u Kliničkom centru Vojvodine od infekcije kovid-19 leči 45 pacijenata.

Tim povodom oglasili su se i iz Pokrajinske vlade.

„Pozivamo građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene. Apelujemo i na zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite da posebno obrate pažnju na sve neophodne postupke radi sprečavanja zaražavanja zasposlenih i štićenika u tim ustanovama, kao i poslodavce da i dalje primenjuju i sprovode kontrolu poštovanja mera koje su naložene, a koje se odnose na sprečavanje nekontrolisanog širenja infekcije u radnim organizacijama i kolektivima“, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime