Naslovna Društvo VREME Upozorenje: U Vojvodini sutra ledena kiša, porast vodostaja

VREME Upozorenje: U Vojvodini sutra ledena kiša, porast vodostaja

0
ledena kiša
Ledena kiša

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se u ponedeljak, 1. februara, na području Vojvodine očekuje kiša koja će se lokalno lediti pri tlu, sa najvećom verovatnoćom u Bačkoj i Sremu.

Takođe, tokom 1. februara vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama, na Ibru, na donjem toku Južne Morave, Toplici, Jablanici, Veternici i Pustoj biće u porastu i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava.

Tokom 1. i 2. februara vodostaji na Belom i Crnom Timoku će biti u manjem porastu s približavanjem granicama redovne odbrane od poplava.

Vodostaji na Savi kod Šapca i na Tamišu kod Jaše Tomić će 1. i 2. februara prevazići granicu redovne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu RHMZ.

U Srbiji se danas očekuje oblačno i hladnije vreme s kišom, na planinama sa snegom, a u nižim predelima severne i zapadne Srbije, s padom temperature, kiša će prelaziti u susnežicu i sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južnih smerova, na severu Srbije umeren povremeno i jak severni i severoistočni.

Najniža temperatura od -1 do sedam stepeni, a najviša od dva na severu Vojvodine do 12 u centralnoj i južnoj Srbiji.

U Novom Sadu oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Vetar umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko sedam, a najviša oko 10 stepeni.

U ponedeljak pretežno oblačno i još malo hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, u nižim predelima severne i zapadne Srbije ponegde sa susnežicom i snegom, a lokalno je moguća i kiša koja će se lediti pri tlu.

U utorak u većem delu umereno oblačno i suvo, na jugu i istoku pretežno oblačno ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Od srede ponovo toplije, umereno oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo.

rtv

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime