Naslovna Društvo Zabrana Euro 3, Euro 4 i Euro 5?!

Zabrana Euro 3, Euro 4 i Euro 5?!

0
Zagađenje vazduha, ilustracija, foto pixabay.com

Zagađenje vazduha predstavlja sve veći problem.

Po mišljenju mnogih u pitanju je problem koji mora biti rešen u što kraćem roku, što efikasnije i što radikalnije. Takvi radikalni potezi su već doneti na Zapadu – zabrana ulaza dizelašima u centar grada, neki su za sistem par-nepar, neki da se odmah na tehničkim pregledima uvede merenje gasova.

Eksperti iz različitih oblasti na svoj način posmatraju problem i daju rešenje. Podatak koji brine je da ćemo ako se nastavi ovaj trend i ništa ne preduzme sledeće zime imati još 30 odsto više obolelih od respiratornih oboljenja!

Stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta kažu da polovičnih i šok rešenja nema i da celokupan transport u gradu treba ispočetka projektovati.

Ja nisam ni za kakve zabrane već za sistemsko rešenje, da se napravi jedna dubinska tehničko-tehnološka analiza i da se na osnovu realnih mogućnosti svih stanovnika ove zemlje donesu primenjivi propisi, koji će napraviti podobniju sliku saobraćajno transportnog sistema“, ističe Slaven Tica sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Sa Mašinskog fakulteta apeluju da se uvoz polovnih automobila koji zagađuju, odmah obustavi.

Mali smo mi da bismo se sad trkali sa Evropom. Da zabranimo ‘evro-3’, ‘evro-4’ i ‘evro-5’ bilo bi dovoljno“, smatra Miloš Vasić sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.

(RTS/Kurir.rs)

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime