Naslovna Društvo Žika Jovanović – kada hobi postane posao

Žika Jovanović – kada hobi postane posao

0
Milan Žika Jovanović, foto Laćaračke vesti

Jedan od Sremaca koji se bavi zanimljivim poslom je i Milan Žika Jovanović.

Kažemo poslom, jer je njemu hobi pre 3 godine postao i drugi posao koji obavlja uz dosta pažnje i ljubavi. Da ne dužimo, naš sagovornik je bio upravo Žika koji se sa velikim zadovljstvom odazvao na poziv portala Laćračke vesti. Intervju prenosimo u celosti.

Odakle potiče, i koliko dugo kod vas traje ljubav prema automobilima?

– Ovom vrstom hobija sam poceo da se bavim pre tačno 3 godine u želji da malo ojačam kućni budžet. Nakon nekoliko meseci, upoznao sam, pored naših lokalnih ljudi i nekoliko velikih imena u samom svetu detailinga, koji su nesebično određena svoja znanja preneli i meni. Ubrzo sam rešio da investiram dodatna sredstva i ponudim našim sugrađanima nešto novo, kvalitetnije. Znate kako,najlepši osećaj je kada na kraju, da li uređenja enterijera ili poliranja, sami sebi izmamite osmeh na lice. Tada, i svaki naredni put, ljubav prema ovom poslu je nešto što stalno jača. Da bi se bavili ovom vrstom delatnosti, morate da je volite, jer su odricanja velika.

Po čemu se Vaš „Auto detailing studio luksar“ razlikuje od ostalih?

– Kvalitet usluge kod nas je nešto što je prioritet. Većina vozila je priča za sebe, svako od njih se razlikuje, vrsta enterijera, materijali… Neki su osetljiviji od drugih, stanje laka na vozilu kojih ima jako puno različitih itd. Kako bi mogli da obezbedimo kvalitetnu uslugu, koristimo najkvalitetnije preparate za pranje vozila spolja i unutra, posebne vrste hemija za plastike, sve vrste kože,sredstva za čišćenje instrument table i impregnaciju materijala u enterijeru. Za poliranje i korekciju laka, samo najbolje svetske proizvode pretežno brend „ServFaces“ koji ima posebnu liniju za zaštitu vozila, poznatija kao nanokeramička zaštita ili je kako je neko još zove staklokeramička zaštita. Pored uređenja entrijera i usluga poliranja, od ove godine uvodimo i usluge farbanja i reparacije kože i plastika Nemačke kompanije „Zvizzer“ za koji ćemo biti zvanični partner u Srbiji.

Na koji način uspevate da uskladite posao u firmi, i rad u ADS Luksar? Da li imate nekog ko vam pomaže u radu?

– Posao u firmi koji obavljam vec 12 godina je moja osnovna delatnost od koje i živimo. Dobrom organizacijom poslovi mogu da se usklade, ali je tempo rada tokom cele godine izuzetno naporan, Što se tice uređenja vozila, imam pomoć od strane oca i povremeno brata, koliko su u mogućnosti.

Porodičan ste čovek, koliko vam u sferi posla pomaže podrška porodice?

– Podrška porodice u ovom poslu je nešto što je osnovno, jer bez nje stvari ne mogu ili teško funkcionišu. Sa te strane, pored dvoje male dece (3 i 6), imam ogromnu podršku kako supruge, tako i roditelja.

Rado pomažete razne manifestacije u selu, da li smatrate da ih imamo dovoljno u selu? Ako ne, šta bi moglo da se održi, a do sada nije?

– Poslednjih nekoliko godina,oživele su neke manifestacije i dešavanja, što je odličan način da se prezentuje nase selo i zajednica u kojoj živimo. Posebnu manifestaciju koju bih izdvojio je „Festival dečijih osmeha“, a posebno pohvalio Udruzenje „Kiki i komšije“ pri čemu se trudim da pomognem koliko god mogu. Manifestacija koju bih možda želeo da vidim za nekoliko meseci i godina su mozda dečije sportske igre u samom mestu. Veliko smo selo, deca su budućnost koju treba da gajimo i čuvamo i da se ponosno borimo za njih.

autor: Laćaračke vesti

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime