Naslovna Društvo Zlatno tele u Sremskoj Mitrovici

Zlatno tele u Sremskoj Mitrovici

0

Nekada je sremskomitrovačka čaršija skraćenicu PDV čitala kao “Pola daj Vasi“, a sada SNS kao “Samo Nedićima stanovi“

Iz književnosti se na društvenu scenu preselilo ime Ostapa Bendera, kao simbola prevrtljivih osoba, sumnjivih biznismena, političara i raznih drugih kombinatora, koji zgrću bogatstvo na sumnjiv način. E sad, mnogi u Sremskoj Mitrovici nisu ni čuli za lik Ostapa Bendera iz romana Ilfa i Petrova “Zlatno tele“. Ipak, u našem gradu njegov lik i delo oživele su pojedine osobe, i čak su ga poprilično nadmašile. U protekle dve decenije bilo je više takvih osoba na važnim gradskim funkcijama, kao onaj sa nadimkom PDV. U novije vreme, vlast pred javnošću ima čiste rukavice, ali zato neki drugi pojedinci upešno trguju uticajem, obrtanjem nekretnina i posredovanjem u fantomskim zakupima poljoprivrednog zemljišta. Takve osobe nemaju zvaničnu gradsku ili političku funkciju, ali uspešno deluju iz drugog plana, i benderovski zadovoljavaju svoj apetite.
Na to su ukazali tekstovi na Sremskomitrovačkom portalu iz januara ove godine “Ko je NOVICA NEDIĆ – čovek zbog kojeg su Mitrovčani ostali bez atraktivne lokacije za HITNU POMOĆ!“ i “Kako su se kalile nekretnine NOVICE NEDIĆA“ pobudili su izuzetnu pažnju.
https://mitrovica.info/ko-je-novica-nedic-covek-zbog-kojeg-su-mitrovcani-ostali-bez-atraktivne-lokacije-za-hitnu-pomoc/

Kako su se kalile nekretnine NOVICE NEDIĆA

Zanimljivo je da su ove informacije o sakupljačima nekretnina u opštini Sremska Mitrovica, pobudile veću pažnju u SNS, nego u opozicionim redovima. Na svetlo dana izneta je činjenica da su Novica i Branislava Nedić došli do 16+18 vrednih nekretnina, a Branislava i do funkcije direktorice Pošte. Vredni i lojalni članovi vladajuće partije, našli su se u čudu da se uz navodnu zaleđinu SNS može legalno ostvariti ovakva lična korist i promocija, i to osoba koje ne dele sa njima partijske aktivnosti i odgovornost.
I dok su članovi u prethodnoj izbornoj kampanji promovisali dobre rezultate i politiku partije, među kojima je i borba protiv kriminala, kolekcija stečenih nekretnina bračnog para Nedić, i uopšte, uticaj na gradsku kadrovsku politiku to sve dovode u pitanje. Posebno su bili zatečeni članovi SNS koji su dobili posao na određeno vreme, sa zadatkom da regrutuju sigurne glasače i da rade za partiju.
Obelodanjene igre sa preprodajom lokacije za hitnu pomoć i sticanje brojnih nekretnina, koje mogu da se mere milionima evra, iznele su na svetlo dana kako se principima Ostapa Bendera može doći do pravog bogatstva i to bez rizika političke izloženosti. Prema navodima kolega iz Sremskomitrovačkog portala, Novica Nedić je reagovao na tekstove komentarom da je uvek bio bogat. Nije želeo da da demanti, jer su informacije bile tačne.
Jedino su bili prisutni komentari da je kuća u Sremskoj Mitrovici u ulici Fruškogorska 20, kupljena za 90 hiljada evra, a ne za 70 hiljada evra kao što piše u objavljenom članku. Vrednost stanova i garaža u novoizgrađenoj zgradi u Arsenija Čarnojevića, trebalo bi da procene nadležni organi, tako da se u to nećemo upuštati. Nećemo ni u njive, pašnjake, vikendice i druge nekretnine i vozni park. Problem je u tome što su za sada nadležni organi gluvi i slepi za Benderovske poteze, ali ostaje da vidimo dokle će to trajati. Izjave Predsednika Vučića o čišćenju svojih redova, ali i lanac tihih ostavki u sremskomitrovačkom rukovodstvu, pokazuje da je SNS spreman da raščisti sa mangupima u svojim redovima i da se izbori za ispravno tumačenje skraćenice svoje partije.
Jer, kao što svi znaju, SNS nije skraćenica od “Samo Nedićima Stanovi“.

02

01

 

POSTAVI SVOJ KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime